*

JormaValli Vapaamielisiä valituksia.

Kaksintaistelu

Mikähän siinä on ettei ihmiskunta ole vieläkään onnistunut rakentamaan kunnollista imuria?

Meidän imuri on kuitenkin 2000-luvulta ja kuulemma jopa jonkun kuluttajaraadin palkitsemaa suunnittelua. Noh, jos arvon raati lukee tämän, voisi tulla käymään ja tunkemaan tuon imurin keskenään johonkin pimeään paikkaan.

Tuolla kun imuroi, on fiilis sama, kuin vetäisi laiskaa ja vastentahtoista norsua kärsästä ympäri kämppää. Ei sellaista nurkkaa, töyssyä, mutkaa tahi ryppyä, etteikö se jäisi kiinni ja sitten joutuu repimään ja vääntämään ja kääntämään, jotta sen saa taas mukaansa. Vaikka kuinka on isot pyörät takapäässä, maavara on silti vain millin tai pari! Mitä helvetin hyötyä niistä renkaista on, jos vehje on koko ajan mahastaan kiinni? Etummainen rengas on suurinpiirtein finnin luokkaa ja yhtä miellyttävä käytössä. Ei rullaa mihinkään, ei käänny mihinkään, ei palvele kerrassaan mitään tarkoitusta. Renkaiden "laakerointi" on ilmeisesti tarkoituksella tehty niin jähmeäksi, ettei imuri liiku letkusta vetämällä, vaan vaatii rivakan potkun tai nykäisyn jotta sen saa nytkähtämään pari senttiä.
Yhdenkään maton reunan yli imuri ei pääse, ellei sitä nosta siihen, sitten kun sen on nostanut siihen ja yrittää vetää sitä eteenpäin, se ruttaa maton alleen isoksi möykyksi. Ei vaan vittuillessaankaan voi rullata kivasti siinä maton päällä!

Uskomattominta on, ettei imuri selviä laminaattilattialla edes OMAN johtonsa ylittämisestä! Siihenkin jäädään saatana kiinni. Ei muutakuin kantamaan puolen tonnin painoista imuria toisella kädellä ja toisella kädellä kolmen metrin letku/putki/suulakehässäkkää raahaten ja siirtämään johdon yli. Ja tietenkin se johto seuraa perässä ja on koko ajan imurin alla, laskit sen sitten mihin tahansa. Vaihtoehtoisesti voi yrittää potkia imuria johonkin suuntaan, mutta eihän se sillä tavalla liikahda kuin sen pari senttiä. Vartin kun sitä siinä potkii, on jo varpaat niin mustana, ettei halua imuroida enään ikinä.

Unohdinko mainita, että myös painoltaan ja inertialtaan laite muistuttaa norsua?

Letku(kin) on ilmeisesti jonkun idiootin suunnittelema. Helvetin iso kahva kiinnitettynä siihen, mistä yleensä pidetään kiinni. Kahva on täysin epäergonominen, sitä pitää vääntää ja kääntää ranteet kipeänä jotta saa imusuulakkeen sinne päin, missä pölyä on. Nykyisin pidänkin kiinni kahvan alapuolelta. Pitää varmaan sahata koko paska pois edestä ja tunkea se jonkun arvoisan kuluttajaraadin pers.. no mutta eteenpäin;

Miksi imuria kiertävä "puskuri" on tehty niin tahmeasta muovista/kumista, ettei se vahingossakaan luista osuessaan johonkin? Miksi imurin etupäähän on muotoiltu leveät hartiat? Jotta se jäisi varmasti kiinni joka nurkan taakse?

Imusuulake, siis se osa, jonka pitäisi kerätä kaikki törky pois lattialta. Siinähän on se linkku, millä valitaan imuroidaanko matolla, vai kovalla lattialla? Miksi siitä on pitänyt tehdä niin helvetin jäykkä, ettei sitä pysty huutamatta saamaan liikkeelle edes kantapään avulla? Tässä potkiminen ei auta senkään vertaa. Linkkua pitää painaa voimallisesti kantapäällä, en tiedä paljonko siihen voimaa tarvitaan, mutta oma 85 kilon painoni ei ainakaan liikauta sitä milliäkään. Hyppimällä sen päällä se pikkuhiljaa antaa periksi.

Ja koko ajan, kun kiertelet huonekaluja tai yrität imuroida jonkun huonekalun alta, on imuri tiellä ja väärinpäin. Ja sehän ei kertakaikkiaan voi liikahtaa tai kääntyä normivoimin...

Ihmiskunta suunnittelee matkaa Marsiin, minä sanon unohtakaa se, ellette pysty edes tämän parempaa imuria valmistamaan.

En ole mikään suunnittelija, enkä nero muutenkaan, muta jotenkin minusta tuntuu että ei kunnollisen imurin valmistaminen kertakaikkiaan VOI olla niin vaikeaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minulla on jo toistakymmentä vuotta ollut ammattikäyttöön suunniteltu imuri. Jostakin syystä tämä imuri liikkuu ja toimii kohtuullisen hyvin. Mutta kun tällä vimpaimella on jo ikää, ja nyt pelkään jatkuvasti, että tämä masiina sanoo sopimuksensa irti. En taatusti saa enää mistään vastaavaa tilalle. Kaikki kotitalouksille tarkoitetut imurit, joihin olen törmännyt, toimivat kuvaamallasi tavalla.

Tämä masiina on ostettu käytettynä konkurssipesästä. Vastaavat taitavat maksaa ihan julmetusti ainakin uutena.

Käyttäjän JormaValli kuva
Jorma Valli

Itse olen tullut siihen tulokseen, että kannattaa ostaa halvin mahdollinen romu, minkä löytää. Kun sen sitten kuikuspäissään nakkaa parvekkeelta kohti roskakatosta, ei harmita niin paljon.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset